Pesti


(19 Februarie - 20 Martie)

Cuvintul cheie - EU CRED

Pesti sunt gata oricand sa sufere.

Persoanele nascute pana pe 25 Februarie, pot suferi si influentele Varsatorului.

Semn feminin, de apa, guvernat de Neptun si Jupiter.

Simbol: doi pesti, asezati la distanta, in directii contrare, dar legati de o fasie ondulatorie. Sunt persoane extrem de sensibile, care reactioneaza la gandurile si sentimentele celor din jur. Doresc sa faca totul bine, dar au o slaba putere si dau dovada de nehotarare. Nu sunt persoane combative, mai degraba sufera pentru drepturile lor decat sa lupte. Oscileaza intre optimism si pesimism. Au o imaginatie extrem de vie si sunt extraordinar de priceputi in toate domeniile artistice. Ii caracterizeaza sentimentul de compasiune, viseaza cu ochii deschisi, au calitati parapsihologice. Barbatul : o fiinta complexa, intuitiva si blanda. Resimte puternic totul. Greu de imblanzit, de „prins”, de inteles si de descris. Datorita firii sale oscilante, are nevoie de o partenera care stie ce vrea, fara sa fie autoritara, caci este un barbat care are nevoie de foarte multa blandete. Percepe cele doua fatete ale unei  situatii, ceea ce constituie, deopotriva, forta si slabiciunea sa. Intr-o relatie amoroasa va fi romantic, se poate conta pe el si se implica foarte mult.  Se poate atasa de femei foarte diferite, pentru ca nu are preferinte pentru o tipologie. Nu este indicat sa-l faceti gelos, se va indeparta imediat de relatie.

Femeia: este, mai inainte de orice altceva, o mare romantica, atrasa de tot ce este straniu, feeric si miraculos. Datorita acestor atribute, exista un mare risc de autoiluzionare si deci, o paste primejdia iubirii anonime, a iubirii oculte.  Este capabila sa iubeasca in tacere, in taina, ferita de priviri, fara ca subiectul acestor sentimente sa banuiasca macar. Este o sotie buna, capabila de un mare devotament, de o abnegatie perfecta, care poate merge pana la sacrificiu. Este buna si generoasa, indiferent ca este vorba de oameni sau animale. Iubeste muzica, poezia, fotografia si cinema-ul. Se poate indragosti de eroii din filme sau romane.

PERSONALITATE - Semnul influenteaza persoanele nascute intre intre 20 Februarie si 21 Martie iar planetele dominante ale acestei zodii sunt Jupiter si Neptun. Nativul este inzestrat cu puternice calitati religioase iar pozitionarea acestui semn in ultima casa a horoscopului aduce o nota de sensibilitate aparte fata de suferinta celorlalti. Empatia si senzivitatea sunt atributele nativului Peste. Jupiter in acest semn da profunzime emotionala in special in intelegerea oamenilor si in compasiune. Uneori aceasta compasiune este lipsita de discriminare si altruismul nativului poate fi folosit. Semnul este asociat cu exilul si din aceasta cauza formele de energie sunt mai slabe aici, cu o intensitate mai redusa facand din nativul Peste o persoana interiorizata, greu de inteles. Uneori imaginatia excesiva activeaza si genereaza temeri care pot conduce la stari de conflict interior. Mai exista si tendinta de a se framanta datorita unor griji inchipuite cand si cele mai mici dificultati vor fi considerate adevarate catastrofe. Aceasta este dualitatea zodiei care uneori genereaza un tip de Peste mai bizar ce va cunoaste insuficient satisfactia. Ca prieten pestele este insa un tip de franchete rar intalnita pentru ca nu va intarzia sa acorde sprijin celor care au nevoie.

BANI SI AFACERI - Pestele se va lupta mult cu el insusi pentru depasirea situatiilor de criza si isi va impune autodisciplina atat de necesara invatarii lectiei banului. Firea sa sensibila este insa atrasa si de confortul lucrurilor materiale pentru ca acestea ii pot oferi adevarata siguranta in nesiguranta sa interioara. Este un tip norocos care va castiga relativ usor banii. Spre deosebire de alte semne, pestele va castiga bani nu prin munca sustinuta ci datorita unor conditii favorabile care I se ofera pe parcurs. Semnul da inclinatii catre multe domenii de activitate din cauza ca natura pestelui se poate modela cu usurinta din cauza caracterului cu doua fete. Este indicata o activitate intr-o institutie de asistenta sociala sau activitatile didactice,dar I se potriveste la fel de bine si diplomatia unde isi poate folosi din plin agilitatile mentale. Zodia este nefavorabila celor care aleg o cariera de scena pentru ca reusita apare destul de tardiv sau cu foarte mult munca.Sansa ascensiunii si a norocului apare in cazul nativului Pesti la o varsta tanara, aprox 30 ani si daca procesul nu s-a activat pana la aceasta varsta s-ar putea ca acest nativ sa nu mai cunoasca niciodata bogatia.

DRAGOSTE - Firea sa deosebit de placuta, timiditatea si caldura sufleteasca ii vor atrage multi prieteni care uneori au tendinta de a trage unele profituri. Acelasi lucru se poate intampla si in sfera romantica, unde Pestele investeste multa munca si afecte pierzand din vedere atributiile pe care celelalt le are la randul sau. Pestele trebuie sa invete sa fie mai transant si mai impunator si sa constientizeze ca ceilalti il vor aprecia mai mult in aceasta postura noua. Iubirea joaca un rol extrem de important in viata pestelui, pentru ca fara iubire viata sa ar fi goala iar pretentiile sunt ridicate. Persoana iubita trebuie sa aiba un standard inalt, inteligenta sclipitoare si gusturi artistice, dar cel mai apreciat lucru in cazul relatiei de cuplu este maturitatea. Maturitatea celuilalt si puterea de decizie conferanativului securitatea interioara atat de ravnita. Curtenitor si plin de afectiune aceste individ isi va arata afectiunea si isi va flata partenerul ori de cate ori simte ca este nevoie pentru ca flacara iubirii sa nu se stinga. Daca cineva va profita de sentimentele sale ii va provoca o suferinta cumplita care se va vindeca greu, si totusi Pestele nu se va gandi sa se razbune.

SANATATE - Constelatia confera o constitutie mai slaba, dar cu tendinte de ingrasare odata cu avansarea in varsta din cauza influentelor primite de la Jupiter si Neptun. Din punct de vedere energetic, Jupiter poate actiona asupra capilarelor si a limfei, iar Neptun asupra canalelor energetice care urca catre creier. Predispozitia la imbolnaviri se refera la afectiuni ale picioarelor (reumatism), inflamatia anumitor tesuturi sau boli neptuniene de natura bizara. In unele cazuri organul vizat este ficatul mergand pana la afectiuni cronicizate. Remediul indicat pentru evitarea sau ameliorare unor afectiuni ar fi optimismul si eliminarea tendintelor ipohondrice.

Valid XHTML 1.0 Transitional! Valid CSS 3!