Capricorn


(22 Decembrie – 19 Ianuarie)

Cuvintul cheie - EU UTILIZEZ

CAPRICORN reconstruieste lumea.

Persoanele nascute pana pe 28 Decembrie pot beneficia si de atributele Sagetatorului.  

Semn feminin, de pamant, guvernat de Saturn.

Simbol: astrologia moderna il prezinta ca pe un tap, dar, in antichitate era imaginat ca jumatate de tap cu coada de peste. Nativii din acest semn sunt cumpatati, foarte muncitori, oameni practici, care nu vor lasa sa stea nimic in calea tintelor lor. Sunt inamici de neanvins si prieteni loiali. Nu le plac pozitiile de subordonat, ei trebuie sa fie la conducere. De obicei, sunt persoane serioase, ambitioase, prudente si responsabile. Au, poate, un simt exacerbat al economiei, sarcasmului si pesimismului. De regula, apartin categoriei longevivilor.

Barbatul Capricorn nu apartine unui semn prea „amoros”. Nu se indragoste lesne si daca i se intampla, prima reactie este de frica. Pentru nativ, frica de iubire este un simtamant vecin cu dorinta de a iubi. Vrea cu tot dinadinsul si cu toate astea, da inapoi. Ii este foarte teama de stapanirea excesiva a sentimentului asupra sa.  Desi aparent rece si calm, sub aceasta masca ascunde o sensibilitate delicata si invizibile furtuni interioare. Inainte de a iubi, se pune problema de a aprecia si  stima partenera.

Femeia din Capricorn este la fel de reticenta ca si barbatul, la ideea de a se lasa in voia sensibilitatii. Ea este capabila sa reduca la tacere in ea sensibilitatea nervoasa care produce, la celelalte femei, inconstanta, usuratate, fantezie si capricii. Logica si rationala in vederi si comportament, de o dispozitie egala, vointa statornica si un control de sine remarcabil. Mitul femeii de casa nu o intereseaza si chiar daca se casatoreste, casatoria nu trebuie sa fie un obstacol in realizarea ambitiilor sale. Este o sotie serioasa, constiincioasa, de o afectiune tacuta si fidela.

PERSONALITATE - Zodia este dominata de planeta Saturn si influenteaza persoanele nascute intre 22 Decembrie si 21 Ianuarie. Capricornul este un semn de pamant si in consecinta persoanele marcate de influenta sa simt nevoia sa se orienteze catre lucrurile practice, palpabile. Intuitia este mai slaba, insusirile cognitive putin mai latente, inlocuite fiind insa de o logica si un rationament de exceptie. Capricornul isi doreste independenta si siguranta si va face tot ceea ce-i sta in putiinta pentru a le obtine. Fiind un semn material el este bine inradacinat in realitate si detesta situatiile care il obliga sa faca fata neprevazutului sau aduc o nota de inexplicabil. Iubeste legea si ordinea si da o nota de dogmatism in opiniile sale. Prudenta este atributul sau si tocmai de aceea este greu sa fie prins pe picior gresit de catre cei care ii urmaresc greselile. Ca prieten nu leaga foarte multe relatii, fiind de principiul ca ;mai bine cu un prieten de incredere decat cu trei in care nu te poti baza, pentru ca prietenul trebuie sa fie cel care te va scoate din impas atunci cand ai nevoie. Totodata el este de parere ca lumea trebuie sa-l aprecieze pentru contributia sa in societate. Fiindca isi cunoaste mai bine ca oricine propria lui valoare rar se intampla ca cineva sa-l insele sau sa profite de pe urma lui. Da dovada de o puternica atractie catre fast si ii adora sa dea petreceri somptuase pentru ii place sa fie in centrul atentiei si sa fie apreciat de catre ceilalti.

BANI SI AFACERI - Dorinta de realizare este sporita si de aceea Capricornul va vana, ori un serviciu care sa-I asigure un castig financiar mare, ori functii cheie in institutii cu reputatie. Uraste cel mai mult munca fizica si cea de subaltern si va merge treptat in directie ascendenta pentru a-si imbunatati conditia, indiferent de statutul pe care il are. Cel mai mult iubeste banul si se teme de saracie pentru ca acest lucru ar insemna dependinta lui fata de altii. Este in firea sa sa cunoasca cum se fac afaceri si lectiile de viata le invata nu atat prin studii formale cat prin experimentare. Sclipirea de moment tipica omului de afaceri ii lipseste dar el se va folosi intotdeauna de ceea ce a aflat de la altii sau va prelua proiectele altora pentru ca riscul nu-l atrage, ci prefera afacerile sigure. Ii va lasa intotdeauna pe altii sa-si asume riscul si abia dupa ce se va convinge ca un proiect este viabil va dori sa investeasca. Capricornul poate fi si zgarcit sau apucator, dar intotdeauna munceste curat si metodic fara strategii oculte. Calitatile sale nu sunt iesite din comun, insa, cu timpul si le va perfectiona si daca se intampla sa ii fie oferit postul sefului sau, ii va lua locul fara probleme. Domeniiile de activitate indicate Capricornului sunt fie cele tehnice, fie cele bursiere, unde exceleaza prin talent, insa, paleta este mult mai vasta ajungand pana la domeniul artistic.

DRAGOSTE - El are o personalitate sensibila si doreste sa fie apreciat de catre persoana iubita. Ii lipseste insa romantismul din cauza rationalismului excesiv de care da dovada. Declaratiile de dragoste au loc destul de rar pe motivul ca discutiile romantice i se par lucruri copilaresti si denota slabiciune de caracter, ori comsidera ca nu trebuie sa arate celorlalti ca este slab. Se indragosteste greu, insa, odata ce sentimentele sale s-au copt va deveni mai sclipitor lasand temerile sau timiditatea deoparte. Ca iubit este extraordinar, nu insa si ca sot pentru ca isi va investi toata energia in munca neglijand astfel persoana iubita. Odata ce avanseaza intr-o relatie i se pare imposibil ca se va mai desparti si daca se va intampla totusi acest lucru ranile se vor vindeca foarte greu.

SANATATE - Datorita dominatiei saturniene asupra acestui semn nativul poate avea un fizic mai bolnavicios. Copilaria poate foarte marcata de numeroase afectiuni, inerente acestei perioade. Din punct de vedere energetic planeta Saturn stocheaza energiile sau obstructioneaza curentii vitali. Predispozitia la imbolnaviri se refera la afectiunile sistemului osos si vizeaza in special picioarele in zona genunchilor, a coapselor sau coloana vertebrala.

Valid XHTML 1.0 Transitional! Valid CSS 3!