Sagetator


(22 Noiembrie – 21 Decembrie)

Cuvantul cheie - EU VAD

SAGETATOR aspira catre intelepciune.

Persoanele nascute pana pe 28 Noiembrie, desi in Sagetator, pot avea si caracteristici de Scorpion.

Semn masculin, de foc, guvernat de Jupiter.

Simbol: centaur, jumatate om, jumatate cal, cu cu un arc si o sageata atintita spre inaltimi. Grecii il numeau Chiron.   Sunt onesti si iubitori de libertate si par ca, indiferent cat de complicate ar fi situtiile prin care trec, exista o protectie divina penrtu ei.  In general, sunt persoane spirituale, spun adevarul asa cum il vad, fara infrumusetari, din acest motiv parand uneori grosolani. Sunt animati de idealuri inalte, optimisti, prietenosi, amatori de polemici si, in general, flexibili.

Barbatul este, de obicei, optimist, jovial, destul de ambitios si aventurier, desi ii place confortul. Nu trebuie sa uitam simbolistica semnului si, deci, dualitatea lui. Junmatate natura animalica, jumatate umana, ceea ce face din el, inainte de toate, o fiinta independenta. Are foarte multa energie, manierat, activ. Daca s-a indragostit, te va informa cumva – printr-o privire, un suras, o invitatie. Este direct si nu are tendinta de a visa prea mult. Tot ce-si doreste si iubeste cu adevarat, este coabitarea a doua persoane libere si adulte.

Femeia poseda o feminitate marcata de simtul demnitatii, ce emana virtute, onoare sau grandoare morala. Cel mai des este inclinata spre o viata ordonata, spre forma dragostei burgheze, pasnice si impacuitoare, intr-o legatura legiferata, cu un partener care sa se bucure de oarecare credit si reputatie. Foarte respectuoasa fata de sotul ei, nu suporta sa fie inselata si are oroare de scandal. Nu poate suporta pierderea stimei celorlalti si, in special, a celor foarte apropiati.

PERSONALITATE - individul influentat de semnul Sagetatorului este preponderent introvertit. Natura interioara il va indemna la reculegere facand ca viata spirituala sa prevaleze. Este marcat de o imensa dorinta de cunoastere si capacitatea sa de asimilare ii va permite sa-si insuseasca lectiile vietii inca de tanar. Fiind un semn dublu, Sagetatorul da predispozitie la stari de moment schimbatoare, tendinte insotite si de subiectivitate. Interesul pentru propria persoana scade treptat, egoismul facand loc unei deschideri altruiste extraordinare. Insasi verbul a vedea ii da Sagetatorului un statut aparte, acela se observator care nu se va implica in actiune decat atunci cand riscurile vor fi considerabil atenuate.Firea sa este duala si versatila, uneori greu de patruns pentru ca detesta sa isi faca publice problemele sau sa-si expuna proiectele. Nazuintele sale sunt putine dar marete, ideile sunt mai coapte , insa, pentru a le materializa va avea nevoie de un suport moral din exterior. Sagetatorul va trebui sa invete sa isi cultive vointa si sa fie mai perseverent cand este cazul daca doreste sa fie fericit. Se remarca printr-o dorinta de libertate si expansivitate rar intalnite care stau uneori insa la baza unor actiuni reprobabile. Semnul inzestreaza nativul cu usurinta in invatarea limbilor straine, inlesneste relatiile cu strainatatea, si prezice numeroase calatorii calatorii.

BANI SI AFACERI - Nativii au in general un sistem de valori conservator in ceea ce priveste avutul, pentru ei conteaza mai mult confortul decat banii. Sunt vizate pozitiile inalte in economie sau politica, insa, un Sagetator nu-si va asuma responsabilitati pentru ca odata cu acestea stie ca libertatea sa va fi considerabil ingradita. Ca domeniu de activitate I s-ar potrivi sa presteze o munca care vizeaza intelectul pentru ca puterea analitica este atuul sau. Ca om de afaceri nu va fi niciodata omul banului si nu va cauta sa agoniseasca ci va face tot posibilul sa simta ca traieste clipa prezenta la maximum de intensitate cu ajutorul banilor castigati. Rareori economiseste ban pe ban si adesea gusturile sale extravagante sunt o adevarata risipa . Sunt si cazuri izolate in randul nativilor acestei zodii ce ii reprezinta pe aceia care datorita dorintei de imbogatire rapida cauta intotdeauna metode infailibile care sa aduca castig - sfera se intinde de la investitii la bursa pana la jocurile de noroc. Sagetatorul dispune insa si de un simt ascutit al banului si daca el intuieste castigul, mai mult ca sigur ca norocul ii va surade.

DRAGOSTE - Emotiile ca si viata sentimentala sunt idealiste si spiritual orientate. Sagetatorul are nevoie de multa afectiune si intelegere pentru a se simti fericit, pentru ca zodia predispune la unele deceptii sau insatisfactii vizavi de viata intima.Cel mai confortabil se va simti alaturi de o persoana cu o baza de comportament similara, careia sa-I poata expune cu incredere parerile sau credintele. In general, relatiile sentimentale sunt luate prea in serios datorita nevoii de atasament. Intensitatea emotionala da o personalitate colorata care va face tot ceea ce-I sta in putiinta pentru a- satisface persoana iubita.Insa,din cauza bunatatii lui exagerate.Va avea multe idile dar putine vor ramane in amintirea sa pentru ca Sagetatorul se indragosteste o data si il tine mult timp - uneori imaginea persoanei pe care nativul Sagetator a iubit-o cu adevarat va urmari ani in sir. Prima dragoste nu o va uita niciodata. Casnicia, rareori confera Sagetatorului securitatea ravnita - pentru el aceasta institutie este insasi ingradirea libertatii sale.

SANATATE - Semnul confera celor care poarta aceasta amprenta astrala o constitutie fizica rezistenta de tipul mezomorf. Din punct de vedere energeti, prezenta planetei Jupiter in aceasta constelatie da predispozitie la afectiuni ale spatelui, fiind vizat in special nervul sciatic si cei periferici. Elementul de foc suprasolicita uneori sistemul nervor plimband subiectul de la starile euforice de exaltare spre cele de depresie avansata. In unele cazuri este vizata splina si ficatul. Remediul indicat cu efecte benefice asupra afectiunilor inerente este mentinerea unei conditii fizice adecvate si a unui tonus mental optim. Sa se evite deasemenea excesele alimentare.

Valid XHTML 1.0 Transitional! Valid CSS 3!