Balanta


(23 Septembrie – 22 Octombrie)

Cuvantul cheie - EU ECHILIBREZ

BALANTA doreste sa imparta centrele sale de interes.

Persoanele nascute pana pe 29 Septembrie pot fi influentate si de semnul Fecioarei.  

Semn masculin, de aer, guvernat de Venus.

Simbol: un cantar ale carui brate tind catre eternitate. Echilibrul lor sugereaza procesul de reglare a marilor puteri interne si externe. Sunt persoane extrem de sociabile. Rareori sunt singuratici. De aceea, casatoria este extrem de importanta pentru ei. Chiar si in afaceri, prefera un parteneriat. Sunt buni judecatori si consilieri si au capacitatea de a vedea ambele fete ale unei probleme.muncesc din greu si pretind si partenerilor acelasi lucru. Au un puternic simt al dreptatii si corectitudinii. Sunt romantici, dependenti, nestatornici, rafinati, conciliabili, cu simt artistic.  

Barbatul iubeste cu generozitate si, de regula, asculta si isi intelege partenera. Se adapteaza cu usurinta oamenilor si situatiilor. Este sentimental, desi uneori pare detasat, isi doreste sa fie pe placul iubitei sale. Este o persoana sincera si in intregime prezenta in relatie. Este foarte sensibil la frumusete si la farmec. Atat de mult, incat uneori prefera frumusetea, adevarului.

Femeia din Balanta este o faptura integral feminina. Tandra, ea contruieste relatia de cuplu identificandu-se cu partenerul ei, in modul cel mai favorabil fericirii. Este colaboratoarea visata si o partenera de viata ideala. Singura conditie este sa fie iubita, caci functia conjugala nu rezista pentru ea la disparitia sentimentelor.

PERSONALITATE - Pozitia planetei Venus in aceasta constelatie inzestreaza persoana cu sensibilitate si gentilete. Loialitatea, sinceritatea si bunul simt sunt atributele celor nascuti sub influenta acestei zodii, atata timp cat aspectele planetei Venus, patroana zodiei, nu sunt negative. Venus nu se simte aici la fel de bine ca in Taur fiind departata de domiciliul sau real ceea ce induce nativului Balanta probelme de adaptare si de aici nevoia de echilibru. Starile psihice sunt date cel mai adesea de dispozitia de moment astfel ca un nativ balanta este surprins adesea traversand momente de fluctuatie care trec de la cea mai vie exaltare spre cea mai adanca depresie. Firea balantei este insa deschisa si sincera iar ca prieten, poate unul dintre cei mai buni sfatuitori. Nu ii place brutalitatea si detesta minciunile, tocmai de aceea cind este sa-si aleaga prietenii o va face cu mare grija si nu oricine are acces in cercul prietenilor intimi. Caracterul deschis si bunul simt al balantei va atrage ca un magnet in loc sa urmareasca pentru ca persoanei nascute sub influenta acestei zodii ii sunt date relatii amicale din cele mai placute.

BANI SI AFACERI - Deoarece balanta este un semn cardinal, cei marcati de aceasta zodie vor fi preocupati foarte mult de viitor fiind gata sa ia decizii pentru imbunatatirea statutului lor. Dorinta de popularitate este crescuta si se va accentua tot mai mult pana la varsta de 45 ani, punctul final. Insa, greutatea cu care ia decizii din cauza nevoii de aprobare a celor din jur, ca un suport moral, i-ar putea creea numeroase intarzieri si pierderi. Balanta are nevoie de oameni de incredere care sa o sprijine pentru a reusi pentru ca cele mai mari reusite le va obtine prin cooperarea cu ceilalti. Sunt potriviti ca parteneri de afaceri pentru ca niciodata nu vor permite sentimentelor personale sa intervina in problemele strict financiare si profesionale. Datorita dualitatii semnului balantele sunt potrivite aproape in orice domeniu de activitate, mai putin in cele care solicita munca fizica. Banii nu sunt un mijloc de dominare a celuilalt ca in cazul Taurului, ci ei trebuie sa circule sau sa fie investiti in obiecte luxoase, fiind binecunoscut gustul pentru lux al balantelor.

DRAGOSTEA - Casatoria, ca si parteneriatul sunt de prima importanta pentru Balanta pentru ca nimic nu o deprima mai mult decat singuratatea. Relatiile sentimentale se stabilesc repede si uneori se poate vorbi chiar de dragoste la prima vedere pentru ca emotiile sunt puternice, ca si atractia sexuala. Cand nativul balanta a gasit pe cineva care sa il inteleaga atunci se va dedica trup si suflet relatiei uitandu-si cu desavarsire problemele. Pentru ca nu ii place sa se joace cu sentimentele altuia si da dovada de mult bun simt, in cazul in care o relatie nu merge, rareori va incerca sa ia initiativa si va prefera sa il lase pe celalalt sa constientizeze incompatibilitatea. Apetitul sexual este o caracteristica a celor nascuti sub dominatia acestei constelatii. Balanta este voluptoasa si detesta rutina. In pat - prefera relatii amoroase cu persoane care au cel putin atata imaginatie erotica ca a ei sau care sa ii inspire o nota artistica. Dragostea se aprinde rapid ca un foc de artificii dar se stinge la fel de repede daca persoana de alaturi nu stie sa o intretina. Din cauza acestui lucru nativul Balanta se va afla intotdeauna pe primul loc in topul schimbarilor de parteneri.

SANATATEA - Constelatia confera individului un aspect aproape robust, cu forme rotunjite si inaltime medie. Pozitia planetei Venus in acest semn domina cu preponderenta partea din spate a corpului si organele aferente - rinichii, uneori splina si nervul sciatic. Din punct de vedere energetic este vizat canalul care corespunde hipofizei si are legatura cu starile hiperemotive finalizate in stari astenice avansate. Consumul nervos este mare, in special la persoanele interiorizate. Se recomanda autocontrolul asupra starilor, atat euforice cat si depresive. Din punct de vedere organic, predispozitiile la imbolnaviri se refera in primul rand la afectiuni ale rinichiilor, ori probleme ale coloanei vertebrale.

Valid XHTML 1.0 Transitional! Valid CSS 3!