Fecioara


(23 August – 22 Septembrie)

Cuvantul cheie - EU ANALIZEZ

FECIOARA stie sa-si sacrifice persoana proprie.

Persoanele nascute pana pe 29 August vor avea caracteristici din Leu si Fecioara.

Semn feminin, de pamant, guvernat de Mercur.

Simbol: zeita Demetra; o fecioara tinand in brate un snop de spice; unii antici o reprezentau ca pe o fecioara purtand intr-o mana un obiect in forma de stea si in cealalta mana o creanga. Este primul semn a carei dorinta de cunoastere vizeaza intarirea spiritului. El poate sa marcheze, odata cu sfarsitul primei parti a zodiacului, incheierea unei parti evolutive a acestuia pana la unitatea cosmica, sub toate aspectele. Persoanele apartinand acestui semn se detaseaza prin dorinta lor de a stabili distinctii, separatii, clasamente, demarcatii. Traiesc punand in valoare partile, de multe ori in defavoarea intregului. Se tem de ceea ce ar dori cu adevarat sa poata percepe. Inteligenta deosebita in plan practic, preocupari legate de sanatate, trece orice experienta prin filtrul personal.

Barbatul, chiar daca e oarecum indiferent si partizan al convenientelor, el intelege sa amestece seriosul cu placutul. Unii, mai timizi si inhibati, altii mai reci si stangaci, in mod voit sau nu, pot avea aventuri si deceptii amoroase. Sunt persoane foarte active psihic si care reflecteaza mult. Atent la tot, cu o mare disciplina interioara, mai mult cerebral decat fizic, mai mult spiritual decat senzual, mai mult rational decat visator. Sentimentele lui sunt de durata si stabilitate. Econom din fire, este generos numai daca iubeste.

Femeia Fecioara este rezervata si disciplinata, mai mereu in spatele barbatului ei, sotie devotata care se dedica in intregime caminului. Sunt persoane la care timiditatea, castitatea si pudoarea sunt mai vizibile. Au simtul datoriei si responsabilitatii si stiu sa se descurce in viata de zi cu zi. Problemele afective ar putea fi generate de lipsa de siguranta si incredea in propriile calitati.

PERSONALITATE - Nativul fecioara este inzestrat cu o mare putere de discernamant ceea ce face sa para uneori un prieten putin rigid. Meticulos si practic va sti intotdeauna cum sa isi calculeze chiar si emotiile si de aceea rareori da dovada de spontaneitate. Chiar si evenimentele minore, trebuie, din punctul sau de vedere, sa aiba la baza un mecanism exact care le-a declansat. In viata de zi cu zi, ca si in politica este un adept al conservatorismului si este greu de convins sa-si schimbe directia de actiune atata timp cat el este convins ca merge pe drumul bun. Diplomatia sa nu este atat de sclipitoare ca cea a geamanului insa este mult mai practica si de aceea el va cauta intotdeauna sa aiba in apropierea sa oameni mai slabi carora sa le poata impune ideile. Ca prieten este o persoana placuta care stie sa distreze atunci cand se simte in mediul sau. Fecioara ascunde insa si o doza de slabiciune pe care insa nu o afiseaza publica, slabiciune ce este compensata uneori de o atitudine transanta si un timbru vocal gros cu rolul de a impresiona auditoriul.

BANI SI AFACERI - Cu toate ca nimeni nu se pricepe mai mult la a face bani decat fecioara, bogatia este poate cel mai ravnit vis pentru aceasta persoana. Fecioara castiga bani pentru ca stie cum, insa orice castig cat de mic, va fi platit prin munca. Fiind un tip corect, cu el insusi si cu ceilalti, nativul fecioara se va simti mult mai linistit daca banul castigat de el va veni incet dar pe cai legale, pentru ca lui nu-I plac subtrefugiile. Este poate cel mai corect dintre semne si de aceea va fi intotdeauna apreciat pentru aceasta extraordinara calitate. Cand simte ca este necesar, fecioarele nu se dau in laturi de la o sarcina, oricat de grea ar fi aceasta pentru ca lenea este cel mai teribil dusman al lor. Orice munca care este legata de detaliu, analiza sau solicita intens sistemul nervos este indicata pentru fecioara care va prefera intotdeauna migala. Domeniul de activitate cel mai indicat este cel de cercetare sau legislativ. Ca om de afaceri este on partener de incredere atata timp cat nu se va lasa condus de instincte materiale si va evita manevrele necinstite, domeniu in care nu este prea priceput si ar putea pierde.

DRAGOSTE - Simtul analitic al Fecioarei se extinde pana in sfera sentimentala afectandu-I uneori selatiile intime. Se remarca uneori printr-o dorinta nesabuita de a-si critica partenerul sau de a-si analiza excesiv emotiile mergand pana la anihilarea acestora. Fecioara rareori intelege ca dragostea trebuie luata intr-un intreg asa cum este, cu bune si rele si ca nu trebuie analizata pentru a descoperi cauza fericirii sau a deceptiei. Trebuie sa invete mai bine lectia dragostei si a daruirii si sa constientizeze ca iubirea este asemeni florii care, odata desfacuta petala cu petala isi va pierde o buna parte din frumusete si parfum. Fecioara este totusi un partener de viata de exceptie, mai mult femeile decat barbatii care mai au si momente de ratacire. Relatiile fecioarei se stabilesc in general cu persoane care au o baza comuna de comportament si un caracter asemanator. Daca sunt satisfacute aceste conditii se poate spune ca relatia va merge. Constelatia confera si afectivitate motivata de capacitate de sacrificiu dar aduce implinire sentimentala numai atunci cand individul va fi debarasat de suscebilitati.

SANATATE - Dominatia planetei Mercur inzestreaza cu un fizic mai firav. Este de remarcat totusi agilitatea corporala si procesul lent de imbatranire constatat la toti nativii acestei zodii. Din punct de vedere energetic constelatia predispune la afectiuni ale intestinelor si uneori obstructioneaza functionarea lobului anterior al hipofizei ducand la stari de comportament schimbator. Alternanta se remarca prin cresteri de ritm energetic cum ar fi cazul starilor de exaltare : si scaderile de ritm ducand la stari astenice sau apatice. Un remediu bun in evitarea posibilelor probleme ar fi cunoasterea ritmului biologic, sau odihna regulata si o alimentatie cat mai naturala.

Valid XHTML 1.0 Transitional! Valid CSS 3!