Leu


(23 Iulie – 22 August)

Cuvantul cheie - EU VREAU

LEU crede doar in valorile individuale.

Persoanele nascute pana pe 29 Iulie vor avea si influente din Rac.

Semn masculin, de foc, guvernat de Soare.

Simbol: anticii il reprezentau sub forma leului din Nemeea. In scrierile hieroglifice  este simbolul violentei si al  maniei, iar anticii il plasau chiar sub hidra, marele dragon, pe care-l sfasie aproape cu ghearele. Leul este semnul care marcheaza dobandirea autonomiei individuale, concomitent cu aparitia constiintei de sine, nasterea vointei si a libertatii personale. Asociat cu carul Soarelui, Leul intruchipeaza apoteoza zilei si a luminii. Este semnul care pune accent pe valoare. Persoanele care apartin acestui semn sunt nobile si generoase, romantice, temperamentale, entuziaste si afectuoase. Leii sunt considerati „animatorii zodiacului”.

Barbatul este o fiinta mandra, cu o prezenta de spirit puternica. Apreciaza loialitatea si are o autoritate naturala, pe care trebuie sa o respecti daca vrei sa ramai alaturi de el. Are mult curaj, este un bun strateg si cauta intotdeauna modalitatea de a invinge. Este un pasional, ii place sa fie flatat si admirat si sa-si etaleze forta si bogatia.ii plac lucrurile deschise, limpezi si sincere. Este  generos, creator, iubeste copiii si jocul.

Femeia se gandeste in primul rand la ce este prezent si tot ceea ce face este indreptat in directia propriilor ambitii. Pentru ea dragostea e ca o carte pe care o tine in rezerva si n-o risca decat cu buna stiinta, punand toate atuurile in balanta. Este o mare doamna. Vrea sa aiba superioritate asupra partenerului si este, adesea, centrul de atractie al cuplului. Are propriile ei exigente si ca sa-i placa cineva, acesta trebuie sa fie cel putin la inaltimea ei.

PERSONALITATE - Energiile solare se manifesta cu intensitate in personalitatea individului aducandu-i o nota autoritara si de superioritate. Subiectul este mandru si uneori dramatic cautand sa fie permanent in centrul atentiei. Are insa un suflet nobil si capacitatea de sacrificiu este cel mai bine reliefata la leu astfel ca rareori isi va dezamagi apropiatii. Generozitatea si nobletea se reliefeaza ca o caracteristica a puterii interioare. Vitalitatea este o alta caracteristica a nativului leu, insa exista si lei greoi care vor cauta puterea conferita de glas constienti de efectul care il au asupra celorlalti. Iubeste schimbarea si fastul si este de neimaginat banalul sau cantonarea intr-o anumita situatie. Un leu isi va duce la indeplinire scopul propus fara amanare si fara sa investigheze cai laturalnice. Daca o situatie va scapa de sub control rareori va cere ajutorul altora si probabil ca acesta este marele sau defect;o importanta de sine si o incredere care intr-o buna zi vor duce la regrete.

BANI SI AFACERI - sunt vizate in special functiile de comanda pentru ca leul este manat de o dorinta aproape organica de exercitare a autoritatii. Cea mai buna munca este probabil una in executiv unei firme. Rationamentul nu este insa foarte stralucit ca in cazul altor zodii dar capacitatea de decizie este rapida ceea ce il face indicat pentru astfel de functii. Nu se poate spune despre el ca este zgarcit ci din contra, poate face cadouri atunci cand cineva se asteapta mai putin. In ciuda acestui lucru rareori este apreciat si se intampla adesea sa aiba parte de subalterni sau colegi de serviciu care-I vor creea numeroase prejudicii. El doreste ca oamenii sa-si creeze o imagine placuta si sa gandeasca bine despre el dar acest lucru se va intampla numai in cazul in care va da dovada de foarte mult tact. Apare insa si un alt aspect la nativul acestei zodii si anume ca atunci cand sunt fortati sa faca un compromis sau se sunt fortati de persoane autoritare vor incepe sa-si dispretuiasca munca. Daca va sti cum sa-si foloseasca vointa si sa-si fructifice calitatile destinul ii va oferi numeroase oportunitati de afirmare pe scara sociala si chiar sansa de imbogatire incepand cu perioada de maturitate.

DRAGOSTE - In relatiile cu partenerii de sex opus leul pastreaza pentru inceput o atitudine rezervata care adesea reuseste sa pacaleasca. Atractia sexuala este insa puternica pentru ca soarele trezeste in leu energiile vitalitatii. Virilitatea uneori debordanta trebuie tinuta si in frau ca dealtfel si firea iubareata pentru ca i-ar putea creea necazuri. Totusi cavalerismul si romantismul sunt atributele celor nascuti sub zodia soarelui. Cei atrasi de o persoana leu cunosc foarte bine potentialul sentimental a acesteia si de aceea este greu de parasit o astfel de persoana. Leul este totusi o persoana devotata chiar daca mai si greseste. El isi daruieste cu pasiune inima si sufletul persoanei iubite daca aceasta I-a dovedit ca il poate respecta-in cazul acesta se poate vorbi de contract pe viata. Este indicat pentru lei sa aiba o relatie stabila in care sa sa stie ca pot investi afecte pentru ca atunci viata va fi mai usoara si vor avea un ideal pentru care sa lupte…persoana iubita.

SANATATE - Semnul confera un fizic puternic si aparent sanatos. Din punct de vedere fiziologic si energetic prezenta semnului de foc in aceasta constelatie ar putea declansa probleme circulatorii sau de tensiune. Este vizata inima si tensiunea arteriala oscilanta datorita intensitatii solare. Totusi este stimulata energia ceea ce permite o capacitate de regenerare rapida dar in detrimentul vaselor sangvine care urca catre creier. Sunt de temut starile de tensiune nervoasa. Leul stie insa sa lupte cu incredere inpotriva atacurilor bolii si unul dintre remediile cele mai bune este odihna.

Valid XHTML 1.0 Transitional! Valid CSS 3!