Rac


(22 Iunie – 22 Iulie)

Cuvantul cheie - EU SIMT

RAC structureaza emotiile sale.

Persoanele nascute pana pe 27 Iunie vor avea influente Gemeni-Rac.

Semn feminin, de apa, guvernat de Luna.

Simbol: racul; scarabeul era reprezentarea lui la egipteni. Este considerat un semn receptiv, metamorfozabil, multiform si hranitor, dar lipsit de vitalitate. Reprezinta principiul maternitatii, apa originara, apa-matrice. Este, de regula, un semn introvertit, ce iese cu greu din carapacea sa. El reprezinta inceputul, dar mai ale sfarsitul vietii, caminul natal, mama, casa pe care o construieste pentru proprii copii, are mare nevoie sa-si intemeieze un camin, iar in dragoste va fi copil sau mama.

Barbatul este o fiinta sensibila, intuitiva si senzuala. Deoarece se simte vulnerabil, are nevoie de o femeie care sa-l protejeze, mai ales ca, nefiind mercantil sau necinstit, nu vede decat partea buna a semenilor. Iubeste viata de familie si timpul petrecut cu ai sai, armonia si refuza sa traiasca intr-o atmosfera conflictuala. Extrem de activ si plin de imaginatie, el abordeaza totul intr-o maniera proprie. ii place sa iubeasca si sa simta iubit.

Femeia dominata de acest semn este ingenua, o romantica ce viseaza la sotul ideal. Are capacitatea de a se identifica cu barbatul, in modul cel mai favorabil fericirii ambilor parteneri.de regula, in dragoste, pentru ea exista doua doua optiuni: ori barbatul pe care-l supraestimeaza, ori tanarul promitator care are nevoie de sprijin.

PERSONALITATE - Racul este poate cel mai sensibil nativ al zodiacului dar totodata poseda un simt protector si defensiv accentuat.Traditionalist si timid isi va apara vulnerabilitatea prin retragere in sine pentru ca securitatea o gaseste in singuratate. Racul este un tip extrem de complex si rareori inteles dar niciodata nu va fi lipsit de tact pentru ca aceasta calitate a sa compenseaza si ascunde timiditatea. Are nevoie de intelegere din partea celorlalti si va deveni un partener de incredere pe care se poate conta. Desi emana un aer bland si linistit este greu de remarcat ceea ce ascunde sub infatisarea sa calma. Emotiile sunt intense si de regula bine ascunse privirilor curioase prin zambetul sau stralucitor si atitudinea copilareasca. Cea mai mare calitate a racului este naturaletea, iar cel mai mare defect este sensibilitatea accentuata pe un fond de atasament excesif, fapt pentru care ar putea deveni dependent de o anumita persoana. El trebuie sa invete lectia vietii prin corectarea tendintelor delasatoare.

BANI SI PROFESIE - Nevoia de securitate il face pe Rac sa vaneze functii de conducere pentru ca numai in varf se va simti total realizat si ferit de pericole. Maturitatea de care da dovada ii va permite sa calculeze corect datele problemelor si astfel sa evite neprevazutul. Ii place initiativa dar intotdeauna isi va asuma un minim de risc pentru ca nu-I place sa piarda. Are un puternic simt al responsabilitatii si asteapta si din partea celorlalti acelasi lucru si acest lucru I-ar putea crea adesea probleme, in special din partea colaboratorilor si a subalternilor. Domeniul optim de realizare profesionala ar putea fi unul in care sa se didice ajutorului celorlalti, ca asistenta medicala sau sociala, dar pot avea acelasi succes si intr-o cariera publica ori prestand o munca tehnica. Ca om de afaceri Racul va trebui sa isi investeasca cu precautie banii si niciodata sa nu-I imputerniceasca pe altii sa investeasca in numele sau pentru ca atunci va suferi pierderi. Banul nu reprezinta un scop in sine ci este o cale catre securitate si liniste sufleteasca dandu-I racului increderea de care are atata nevoie.

DRAGOSTE - constelatia confera persoanelor care poarta aceasta amprenta astrala sensibilitate si loialitate. Barbat sau Femeie racul este um melancolic care intotdeauna va astepta sa li se impataseasca devotamentul pentru ca o relatie nu este tocmai simpla. Schimbarile de partener au loc frecvent si cel mai adesea nativul va fi cel care va ramane cu buza umflata datorita firii capricioase si posesivitatii. Cel care are un rac alaturi este bine sa nu-I ceara sa se schimbe sau sa fie mai matur daca tine la relatie-racul se va schimba cu timpul daca simte ca este iubit. Emotiile sunt puternice dar numai o mica parte a acestora reuseste sa se consume, pentru ca el este un interiorizat si ii vine greu sa spuna dechis ceea ce simte. Viata sentimentala a racului este in stransa legatura cu fazele lunare. De exemplu o luna in crestere il va gasi intotdeauna agitat, pe cand o luna in descrestere ii va scoate in evidenta toate calitatile si senzualitatea va fi mai controlata.

SANATATE - Zodia racului confera o constitutie placuta si uneori robusta dar fara o putere fizica evidenta. Prezenta lunii in aceasta constelatie predispune la afectiuni care vizeaza in special sistemul energetic si cel limfatic. Analogia are loc intre, stomac, si plamani, iar in cazul femeilor organele genitale si glandele mamare. Predispune uneori la acumulari de apa in organism influentand tesuturile pielii. In cazul racului cea mai buna metoda de evitare a bolilor este alimentatia sanatoasa pentru ca luna da si cerinte alimentare mari.

Valid XHTML 1.0 Transitional! Valid CSS 3!