Gemeni


(22 Mai – 21 Iunie)

Cuvantul cheie - EU GANDESC

GEMENI sunt in cautare de cunostinte.

Persoanele nascute pana pe 28 Mai vor avea influente din ambele  zodii: Taur si Gemeni.

Semn neutru, dual, de aer sau pamant, guvernat de Mercur.

Simbol: Castor si Polux, arcade, maimuta in Zodiacul chinezesc, Buddha sau Krisna la arieni sau vechii hindusi. Semnul reprezinta, la origine, intregul complex de senzatii pe care il resimte copilul in crestere, la primele sale contacte cu lumea inconjuratoare. Este semnul adolescentei, al constientizarii si inteligentei, al ritmurilor rapide si al miscarilor subtile din viata spiritului. Da tendinte spre hoinareala, distractie, nehotarare si superficialitate. In tot ce face, persoana nascuta in acest semn, are o mare aptitudine spre uitare. Nevoia de unitate este inabusita de nevoia de actualitate. Nu este interesata decat de impresii noi si prieteni noi. Pentru Gemeni, viata inseamna miscare, mobilitatea fiind insotita, in mod firesc, de rapiditate.

Barbatul chiar daca este angajat intr-o relatie, se simte intr-o relativa disponibilitate afectiva. Partenera sa trebuie sa-l ajute sa-si asigure stabilitatea existentei. Isi daruieste cu usurinta inima si tot la fel si-o ia inapoi. Pentru unii conteaza un prezent intens, armonios si incantator, avad o anumita putere de sedcutie, pentru altii, foarte lergati de celibat, iubirea imbraca haina amicala, iar o casatorie ar avea loc doar din interes sau ratiune.

Femeia are senzatia ca nu apartine nimanui. Este tipul de femeie care, presata, dorita, nu poate refuza, nu poate sa nu se lase cucerita. Ea da dovada de o mare suplete de caracter si de o inteligenta intelegatoare. Plina de finete si dibacie, se intereseaza de afacerile sotului, de camin si poate fi o excelenta colaboratoare.. in ceea ce priveste relatiile, pentru ea nu conteaza rasele, religiile, mediile, educatiile, genurile.

PERSONALITATE - Nativul care poarta amprenta astrala a acestei constelatii se va remarca intotdeauna prin spiritul sau comunicativ si puternice facultati intelectuale.Ca prieten este insa destul de dificil pentru ca cel mai adesea finalul unei discutii aduce polemici.Deoarece planeta Mercur are de-a face cu comunicarea nativul va simti intotdeauna nevoia sa identifice sau sa clasifice si uneori exista tendinta de a pierde anumite obiective din cauza atentiei dispersate.Gemenii sunt nonconformistii zodiacului si este greu de intuit care va fi urmatoatea miscare a unui geaman pentru cadeciziile sunt luate intotdeauna brusc sub imperiul exaltarii sau a furiei. Reactiile sunt determinate in special de dispozitia de moment. Conceptul de baza este varietatea si daca aceasta lipseste persoana va deveni deprimata pentru ca cel mai mult urasc rutina si monotonia.Irascibilitatea este unul dintre defectele geamanului si se cere ca acesta sa lucreze mai mult cu emotgiile sale pentru a-si stapani controlul asupra starilor de excitatie nervoasa.

BANI SI PROFESIE - Dorinta de reusita se manifesta pregnant la nativul acestei zodii insa,comparativ cu taurul el va fi mai stralucitor si mai inventiv.Inzestrat cu un spirit practic de analiza el va sti cum sa-si planifice proiectele si-si va atinge scopul punct cu punct.Constelatia nu confera noroc individului in sine dar daruieste prieteni care vor ajuta facilitand astfel norocul sau reusita. in viata.Va fi intalnit in colective prestand o munca de echipa pentru ca el nu-si poate imagina viata in singuratate.Sarmul si puterea sa de convingere sunt atuuri de care va sti sa profite din plin.Ca om de afaceri sau ca persoana realizata nu-si va pierde niciodata farmecul sau bunul simt,dar trebuie retinut faptul ca rareori da dovada de slabiciune sau face avansuri gratuite. Masca de bunavointa pe care o afiseaza ar putea fi cel mai bine reprezentata de figura mitologica a lui Hermes,cel imprevizibil,putin hot si pus pe sotii.El trebuie sa-si mentina un statut aparte,in special acolo unde este vorba de bani sau functie simtind ca pentru a se realiza deplin trebuie sa se elibereze de orice forma de limitare,chiar daca depasirea limitei inseamna sa incalce regulile jocului.

DRAGOSTE - contrar asteptarilor,persoana nascuta sub influenta constelatiei gemenilor se va centra destul de greu asupra unei relatii.Nonconformismul nu afecteaza sfera intima decat intr-o mica masura,atat cat sa dea gust relatiei.Odata indragostit geamanului ii este greu sa-si imagineze cum ar arata viata alaturi de o alta persoana. Caracterul lui copilaresc va cauta intotdeauna afectiunea intr-o relatie stabila,casa fiind singurul loc in care predomina un echilibru constant.Afectiunea este condusa in mare parte de ratiune si are loc un contrast intre dragostea pura si iubirea pasionala si cel mai adesea acestea doua sunt imbinate intr-un mod placut pentru persoana iubita.Exista nevoia de intelegere si afectiune si daca vor fi satisfacute aceste conditii viata poate fi minunata pentru cei care iubesc un geaman.Partenerul de casatorie trebuie sa fie stabil,cu personalitate puternica si un nivel intelectual ridicat.Zodia gemenilor dau si o nota de gelozie si posesivitate dar si un oarecare rafinament cu ajutorul caruia se incearca evitarea situatiilor de conflict.Toleranta lui este cunoscuta insa odata ce asteptarile i-au fost inselate nu-i va fi greu sa rupa o relatie fara cea mai mica urma de regret.

SANATATE - Aceasta constelatie confera un fizic cu forme proportionate si o extraordinara putere de regenerare.Insa dualitatea semnului ca si energiile mercuriene dau adesea stari nervoase alternative ce ce pot constitui cauzele unor afectiuni organice.Sunt vizate in special glandele suprarenale,tiroida si sistemul limfatic.Alte parti ale organismului cu predispozitie la imbolnaviri ar fi membrele superioare si uneori plamanii.Cand este tracasat si obosit devine foarte vulnerabil la boala. De regula geamanul isi descopera afectiunile tarziu cand acestea incep sa dea serioase semnale de alarma pentru ca datorita emotiilor puternice si energiei debordante nu este dispus sa acorde atentie oricarei gripe.Sportul si miscarea in aer liber este remediul sigur pentru orice afectiune in cazul nativului geaman.

Valid XHTML 1.0 Transitional! Valid CSS 3!