Taur


(21 Aprilie - 21 Mai)

Cuvantul cheie - EU AM

TAUR dezvolta gustul de a trai – cauta securitatea materiala.

Pana pe 27 Aprilie, Berbecul continua sa-si exercite influenta, persoanele nascute in aceasta perioada avand ambele influente.

Semn – feminin, fix, de pamant, guvernat de Venus.

Simbol: un taur avand coarne si copite neobisnuite, intr-un acces de furie; taurul originar sau Baal, la asirieni. Reprezinta natura umana incapatanata si tenace. Simbolul primaverii si al fecunditati Cei nascuti in Taur sunt persoane la care impresiile primite isi inscriu lent actiunea in psihism. Sunt  marcate de evenimente, care se incrusteaza adanc in fiinta lor si, prin intermediul prezentului, re-simt, re-gandesc, rumega trecutul. Ca efect, dependenta lor fata de trecut, conditioneaza in intregime un aspect al caracterului lor. Sunt contanti in afectiuni, fideli in atasamente, incapatanati, amenintati de automatisme, nu suporta nerespectarea abgajamentelor, constienti de drepturile si indatoririle lor, sunt „oameni dintr-o bucata”.

Barbatii poseda, in acelasi timp, forta si delicatete, combinatie care face din ei iubiti remarcabili. La ei iubirea si bunatatea merg impreuna. Iubeste natura, pamantul, este sensibil la ambiante, bun afacerist, gandindu-se mereu la ziua de maine.Iubeste viata in ceea ce are ea mai palpabil si stie sa cultive placerile existentei. Are spirit practic si munceste din greu pentru a-si atinge obiectivele. Cateodata gelos, chiar daca nejustificat.

Femeile sunt tandre, iubitoare, simpatice. Cu o voce agreabila, gratioasa, uneori fermecatoare. Inclinate sa vorbeasca mult, cu ochi umezi, afectuosi, mangaietori sau voluptosi. Au nevoie de siguranta materiala, emotionala si sentimentala. Se cearta rar, dar o pot face cu mare violenta. Mandra si selectiva in alegerea iubitilor, ea combina deopotriva sexualitatea subtila, increderea in sine, afisata cu modestie, materialismul si gelozia. Ea cere, mai presus de orice, dovezi de iubire. Aspectul sexual este de maxima importanta, dar  are nevoie de un partener expert si rabdator.

PERSONALITATE - Persoanele nascute sub influenta acestei constelatii poseda un caracter tenace, obstinat care rareori accepta sfaturile pentru ca dominanta Taurului este incapatanarea. Fiind un semn fix si totodata un element de pamant taurul este o persoana mai degraba conservatoare decat initiatoare. Relatiile cu ceilalti sunt importante dar nu obligatorii,aceasta este parerea taurului si fie in colectiv ,sau de unul singur se va descurca la fel de bine pentru ca orice miscare este planificata. De regula prietenii si-I alege pentru mai mult timp pentru ca ii plac relatiile comode care-I confera siguranta chiar numai aparenta. Mandru, greu de emotionat, ca si de calmat pastreaza ranchiuna si greu va uita o ofensa. Totusi,bunatatea si loialitatea lui sunt cel mai adesea valorificate din plin fapt pentru care aprecierile celorlalti la adresa lui nu intarzie sa apara. Problemele si le creeaza de regula singur din cauza orgoliului si incapatanarii sale insa rareori se va plange de conditia sa pentru ca rezolvarea greselilor sale o va gasi tot singur. Tenace si uneori taciturn va face numai ceea ce-I place dar ca prieten va fi intotdeauna un om minunat.

BANI SI PROFESIE - Taurul este inzestrat cu un spirit material foarte pronuntat care se contureaza inca din perioada de copilarie. Destinul va fi orientat cu precadere catre materie si mai putin catre spirit. Pretentiile sunt crescute si va face tot ceea ce-I sta in putiinta pentru a si le satisface. Va dori sa reuseasca cu orice pret in special acolo unde este vorba de bani. Constelatia taurului poate aduce glorie celebritate si bogatie in adevaratul sens al cuvantului, dar toate acestea vor veni in urma unei munci sustinute. Domeniul de activitate cel mai indicat pentru taur ar fi cel bursier dar exceleaza si in alte activitati cum ar fi muzica sau stiinte. Sansa afirmarii apare relativ devreme pentru ca persoana care poarta amprenta acestei constelatii va sti cum sa-si fructifice timpul. Acolo unde este vorba de bani este destul de sceptic fiind foarte greu de pacalit el insusi fiind uneori adeptul economiei subterane in cazul in care afacerile tind sa inghete.

DRAGOSTE - Magnetism, senzualitate si posesivitate - acestea sunt atributele partenerului Taur. Unul dintre motivele pentru care persoanele taur sunt apreciate de catre parteneri este acela ca un taur niciodata nu va confunda afacerile cu ceea ce se intampla acasa. In relatia cu partenerul da dovada de mult bun simt si spirit practic-poate ca inventivitatea ii lipseste insa va sti intotdeauna ce anume trebuie sa faca pentru a-si persoana iubita. Odata ce s-a centrat asupra cuiva ar putea deveni si posesiv dorindu-si exclusivitate deplina asupra celuilalt. Declaratiile de dragoste si chiar sexul sunt o necesitate aproape organica pentru ca exista multa nevoie de afectiune chiar si in cazul unei relatii stabile. Cu toate ca nu se poate afirma despre un Taur ca este fidelitatea intruchipata, escapadele sale sau momentele de ratacire in afara caminului, itinerariul va avea acelasi final acasa, pentru ca este singurul loc in care se simte in siguranta.

SANATATE - Aceasta constelatie confera un fizic puternic rezistent la boli. Apar insa predispozitii la imbolnaviri in zona pieptului si a gatului. Influenta pe care planeta venus o exercita asupra zodiei poate activa afectiuni renale, hepatice sau ale maduvei datorita obstructionarii meridianelor energetice aferente. Din punct de vedere energetic si al tipului psihologic anumite tensiuni interioare reprimate pot constitui fundamentul unor boli cu evolutie lenta cu efecte neplacute in special dupa varsta de 40 ani. Factorii care favorizeaza aparitia diverselor boli sunt pentru nativii din taur preponderent interni, din cauza unui conflict interior permanent.

Valid XHTML 1.0 Transitional! Valid CSS 3!