Berbec


(21 Martie – 20 Aprilie)

Cuvantul cheie - EU SUNT

BERBEC reprezinta suflul focului creator.

Persoanele nascute intre 21-27 martie au si influente din zodia Pestilor.

Semn masculin, cardinal, de foc, guvernat de Marte.

Simbol: initial Cocos – sugerand trasaturile mandre si bataioase; mult mai des insa, Berbec, sugerand natura navalnica, greoaie, elastica, lasciva si ofensiva. Persoanele apartinand acestui semn zodiacal sunt preocupate mai mult de interesele personale. Sunt impulsive, agresive, indraznete, entuziaste si generoase. Nu tin supararea, iarta usor si se inflacareaza,la fel de usor, sunt ambitioase si imprudente, au tentatia sefiei. Berbecul reprezinta pe cel ce incepe si pe cel ce preia conducerea in fruntea unei miscari. Este predominant rational. Cea mai grea perioada pentru Berbeci, indiferent de sex, este cea a adolescentei.

Barbatii vor sa fie eroi, admirati si daca nu resusesc atunci sunt ispititi sa se faca temuti, pentru ca ei trebuie sa domine. Inamicul de moarte este plictiseala; monotonia si tacerea ii sunt insuportabile si pot strica relatia de cuplu.

Femeile, in adancul lor sunt nesupuse, iar in cuplu inteleg sa domine. Nu se supun decat daca partenerul este o fiinta cu adevarat superioara in forta si grandoare. Se indragostesc la prima vedere si pot avea rabufniri de pasiune care cer sa fie satisfacute pe loc. Cand iubesc, nu le opreste nimic, iar cel iubit este cel mai frumos, cel mai destept, cel mai bun dintre barbate.

PERSONALITATE - Semnul berbecului influenteaza persoanele nascute intre 21 martie si 19 aprilie. Datorita dominantei planetei Marte asupra acestui semn nativii zodiei sunt poate cei mai energici fizic, comparativ cu celelalte semne celeste. Comunicativi si cu un spirit deschis nu le va fi niciodata greu sa stabileasca relatii de prietenie pentru ca spiritul de echipa este o trasatura pregnanta a caracterului lor. Nu-si pierd niciodata curajul si chiar daca au suferit o infrangere cumplita supararea va tine pana cand li se va oferi prilejul sa-si incerce din nou puterile in fata unor noi provocari. Dorinta de afirmare este puternica si vizeaza in special sfera profesionala, domeniu in care isi poate pune in practica insusirile deosebite. Semnul zodiacal ii confera elocventa si numeroase aptitudini, mai curand variate decat profunde pentru ca graba sau inconstanta de care da adesea dovada il va determina sa initieze noi proiecte inainte de a le finaliza pe cele deja incepute. Berbecul poate fi insa si morocanos si asta se intampla de regula cand sufera o infrangere, moment in care cel mai adesea i-ar putea invinui pe cei apropiati ca nu a fost avertizat la timp sau ca nu i-au purtat suficient de grija. Este insa un spirit de exceptie adesea genial care va uimi intotdeauna prin ideile sale sclipitoare.

PROFESIE SI BANI - Semnul anunta noroc in special celor care se dedica studiului pentru ca la berbeci norocul vine mai tarziu decat in cazul altor zodii. Ascensiunea este insa constanta. Sunt indicate profesiunile publice si tot ceea ce are de-a face cu comunicarea sau trasarea unei cariere intr-un domeniu tehnic. Si in domeniul artistic sunt remarcati ca artisti de exceptie.Calitatile martiene ca, impulsivitatea, vointa si constiinta propriei valori fac din nativul Berbec un candidat serios la functii de conducere, dar conditia reusitei este ca acesta sa renunte la individualism. Va trebui insa sa isi aleaga cu mare atentie colaboratorii si prietenii de incredere pentru ca cel mai adesea berbecul risca sa plateasca pentru greselile altora, in special pentru cele ale prietenilor. Realizarea pe plan material nu este o conditie a existentei sale si totusi norocul nu il va ocoli pentru ca domiciliul berbecului este patronat de forte cosmice care inlesnesc reusita.

DRAGOSTE - Pasiunile sunt puternice, capricioase si inconstante, dar odata fixata atentia asupra unei persoane berbecul nu va ezita sa-si arate cea mai buna parte a caracterului sau. Va sti intotdeauna sa se faca placut chiar daca va fi nevoit sa se schimbe si nici un efort nu este prea mare pentru a face pe plac persoanei iubite. Convietuirea alaturi de un acesta nu este tocmai usoara si cei ce traiesc astfel de experiente ar putea descrie viata ca pe o sinusoida neregulata, dar minunata, cu ascensiuni si declinuri bruste. Factorul surpriza va predomina intotdeauna relatia de cuplu a berbecului. Din aceasta cauza au loc in unele cazuri mai multe casatorii. In cazul in care descopera ca a fost inselat mania sa se poate transforma in violenta, dar rareori va pastra resentimente pentru ca aceasta manie este ca un foc de paie se va stinge repede lasand prada uitarii ofensa suferita. Ca tipologie este un exaltat afectiv.

SANATATE - Aceasta constelatie confera o constitutie puternica si o sanatate buna dar este vizata totusi partea superioara a corpului si in special capul. Predispozitiile la imbolnaviri se refera la inflamatii ale sinusurilor, migrene si uneori probleme dentare. O alta caracteristica a acestei zodii este perioada de dominatie martiana care poate induce nativilor stari de agitatie, probleme de memorare sau greutate de centrare a gandurilor. Din punct de vedere energetic se remarca uneori tendinte la surmenaj, posibile afectiuni ale splinei sau stari febrile datorita elementului de foc.

Valid XHTML 1.0 Transitional! Valid CSS 3!