Zilele de nastere - PersonologiaAnalizarea zilei de nastere, ne ajuta nu numai sa  cunoastem mai bine propria fire, ci si sa-i intelegem, mai profund, pe cei cu care relationam.

“O zi, este un an, este o viata, este o era”.
Gary Goldschneider

Acest tip de cunoastere este bazat pe teoria ca viata se deruleaza in spirala. De la foarte mic, la foarte mare, “lumile” se invartesc in jur, iar la mijloc, undeva, langa un punct zero, se afla viata noastra de zi cu zi.
Potrivit spuselor unuia din cei mai importanti astrologi contemporani – Dane Rudhyar – “semnul astrologic nu este un dat absolut, ci doar o etapa, o spita a marii roti”.
Astfel, tinand cont ca in explicarea evolutiei unei persoane, se pleaca de la ciclul planetei Uranus - 84 ani - existenta este impartita in douasprezece semne egale, fiecare asimilat cu o perioada de 7 ani. Oricare din aceste perioade, este foarte importanta pentru evolutia nativului.

Simbolul zilelor de nastere este studiat cu ajutorul astrologiei, numerologiei, tarotului si se refera, in principal la ziua nasterii, dar si detalii despre anotimpul in care s-a nascut, semnul zodiacal si planeta guvernatoare, decada semnului zodiacal respectiv,  cu planeta ce-l guverneaza, elementul energetic caruia ii apartine.

            Interesant de remarcat ca, persoanele nascute in primele ore ale diminetii ar trebui sa cunoasca si caracteristicile zilei anterioare, la fel cum, celor nascuti seara tarziu, le-ar fi folositoare si informatiile zilei urmatoare.

Studiul evidentiaza punctele tari sau de slabiciune, caracteristicile nativului, personalitatea, relatiile, sanatatea.

< –>

Valid XHTML 1.0 Transitional! Valid CSS 3!