ASTROLOGIA RELATIONALA“Iubirea are mai multe chipuri. Ea poate sa se exprime intelectual, prin vorbire sau prin scris, emotiv, prin sentimente de emotie si de dragoste, fizic, prin mangaieri, sarutari, sau, prin ceea ce se numeste a face dragoste. Experienta de iubire este, deci, completa, numai atunci cand se regasesc toate cele trei aspecte. Daca relatia exista in mod unic, fara latura intelectuala, ea inceteaza sa fie stimulanta, dupa un anumit timp. La fel, daca iubirea se situeaza, in principal, la nivel fizic si fara afectiune adevarata, relatia se epuizeaza si moare, la fel ca si o relatie pur intelectuala”.

Maestrul Hilarion.

  Din studiul Astrologiei relationale se va putea intelege ca, nici o relatie importanta nu este fructul hazardului si ca ea vorbeste de trecutul sau indepartat, de evolutia si devenirea sa.

Astrologia relationala este, inainte de toate, o marturie pentru iubire, aceasta forta care a creat universul nostru, care-l face sa traiasca, care-l sustine.
Numai iubirea este cu adevarat importanta, caci ea este motivatia majora a evolutiei noastre si a insasi planetei pe care ne-am nascut, indiferent daca o constientizam sau nu.
In astrologia relationala se studiaza cel putin doua teme, in acelasi timp, prin comparatie. Aceasta determina posibilitatile de intelegere intre doi indivizi implicati intr-o relatie, la trei nivele: fizic, emotional si mental, in functie de astrograma natala a fiecaruia.
In prima faza, se studiaza predispozitii relationale, care evalueaza aptitudinile de relationale ale individului, pe baza datelor obtinute in urma studiului astrogramelor natale.
Acest studiu este necesar si fundamental, pentru a intelege faptul ca, orice relatie se exprima in raport cu psihologia de baza a fiecarui individ.
O persoana a carei pace interioara o face capabila sa-si exprime din plin emotiile, gandurile, sentimentele, dorintele si sa le puna in practica, in plan fizic, fara nici un blocaj (o astfel de persoana reprezinta un ideal), traieste relatii infloritoare si armonioase.
Invers, o persoana frustrata, cu dificultati in exprimarea sentimentelor sale, blocata in incapacitatea de a comunica cu semenii sai, nu poate trai decat relatii conflictuale si nearmonioase, caci ea atrage in mod inconstient tipul de partener asupra caruia poate sa-si proiecteze problemele sale personale. Va rezulta o relatie conflictuala si nearmonioasa a partenerului. Sinastria, presupune compararea astrogramelor natale ale celor doua persoane si este importanta pentru definirea gradului de intelegere intre cei doi, indiferent daca este vorba de o relatie sentimentala, amicala, familiala sau profesionala. Pentru a putea stabili, in ce masura partenerii unui cuplu sunt capabili sa se contopeasca in vartejul unei iubiri plenare, daca vorbim de o relatie sentimentala, este necesara realizarea temei compuse. Harta cerului compusa, releva scopul unei relatii, planul ei, dharma cuplului (adica, experientele pe care cele doua persoane trebuie sa le traiasca impreuna, in evolutia lor). Tema compusa este necesara pentru o mai buna intelegere a oricarei relatii. Ea completeaza sinastria. Tema compusa, prin care se face studiul relatiei existente intre doi indivizi, se realizeaza printr-un amestec al hartilor natale ale celor doi si este o astrograma de sine statatoare.

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional! Valid CSS 3!