Revolutia solaraRevolutia solara reprezinta aniversarea, reintoarcerea Soarelui in punctul de plecare la nastere, demarand astfel un nou ciclu. Ciclul solar in jurul zodiacului dureaza un an calendaristic.   In fiecare an, aproximativ la aceeasi data, Soarele revine in aceeasi pozitie ca la nastere (aceeasi coordonata de longitudine), demarand astfel un nou ciclu. Elementul care scaldă Soarele natal, reprezintă carburantul individului, energia sa esenţială.

Trasarea unei harti anuale in acest moment, este extrem de utila in aprecierea evenimentelor pentru anul care tocmai incepe. Acestea rezulta din suprapunerea (interdependenta) hartilor anuala cu cea natala. Fiinta pare a se naste inca o data si este momentul stabilirii unei noi harti a individului. Soarele nu-si schimba locul in semn si, de aceea, slabiciunea, sau forta generata de pozitia sa in semn, nu joaca nici un rol si nici nu va trebui luata in considerare.

 

Modificarea importanta care apare, este data de schimbarea caselor. Mult mai mult decât Ascendentul, semnul zodiacal in care se află Soarele, ne arată modul in care inţelegem şi asimilăm experienţele trăite.

Interpretarea Revolutiilor solare trebuie sa inceapa intotdeauna cu studiul interaspectelor de case ale celor doua teme: anuala si natala.

            In general, daca cele doua pozitii ale Ascendentului, anual si natal, sunt in in aspecte tensionate, anul va fi mai mult sau mai putin dificil. Pentru aspectele armonioase situatia este inversa.

Evenimentul cel mai important al anului, sau tenta generala a acestuia, este dat de orientarea Ascendentului anual (in semn si casa natala).

Cand cuspidele natale coincid cu cele anuale, anul respectiv va fi un an important in existenta individului, un an in care toate indicatiile temei natale vor fi accentuate si realizate.

Ansamblul revolutiei solare, casa in care se gaseste planeta ce guverneaza Ascendentul anual, aspectele sale, releva domeniul in care nativul isi va concentra toate fortele.

Pe de alta parte, inegalitatea caselor constituie cheia interpretarii Revolutiei solare, caci, o casa anuala poate ingloba doua sau trei case natale si invers, fiecare din aceste superpozitii avand semnificatia sa.

Ca si Ascendentul Anual, Mijlocul Cerului Anual al revolutiei solare constituie un factor important in interpretarea revolutiei solare, ele indicand directia de actiune si interes, pentru anul respectiv.

Valid XHTML 1.0 Transitional! Valid CSS 3!