TEHNICA PIERDUTA A RUGACIUNIISecretul rugaciunii se afla dincolo de cuvintele de lauda, de incantatiile si de cantecele ritmice inchinate "puterilor care sunt". Aflam puterea rugaciunii in sentimentele pe care cuvintele rugaciunii le evoca in interiorul nostru. Sentimentul din rugaciunile noastre este cel care ne deschide usile si ne lumineaza drumul catre fortele vazute si nevazute.Sentimentul inseamna mai mult decat un factor in rugaciune, sentimentul este chiar rugaciunea. In forma sa cea mai pura, rugaciunea nu are o expresie exterioara. Prin comunicarea noastra cu elementele acestei lumi, ni se da acces Ia marile mistere ale vietii, sansa de "a vedea nevazutul, de a auzi ceea ce nu poate fi auzit si de a rosti cuvantul nerostit". Rugaciunea contine emotie, gand si sentiment.

Emotia poate fi considerata sursa puterii care ne impulsioneaza in a ne atinge scopurile vietii. Gandul poate fi considerat sistemul de ghidare care ne directioneaza emotiile, iar Sentimentul poate exista doar in prezenta gandului si a emotiei, el reprezentand unirea celor doua. Traditiile stravechi sugereaza ca oamenii sunt capabili de doua emotii principale: lubirea si frica. De aceea, in loc sa ne concentram atentia asupra a ceea ce nu vrem, o alegere superioara ar fi aceea de a ne identifica cu ceea ce alegem sa aducem in vietile noastre si de a trai din aceasta perspectiva. Dar, fara puterea de a ne alimenta gandul, el poate exista Ia nesfarsit, ca o simpla posibilitate in mintea noastra. Potentialul gandului in absenta energiei care sa-I alimenteze, reprezinta ceea ce noi numim dorinta. Numai emotia este cea care poate da forta posibilitatii de manifestare a dorintei noastre.

Atunci cand contopim emotia fricii cu gandul, sentimentul care ne alimenteaza este unul de nevrednicie, lucru care va genera experientele pe care vrem cel mai putin sa le traim. 0 rugaciune pentru mai multi bani, este sustinuta de ganduri ca: "nu am suficient de multi"; "am nevoie de mai mutt"; "am ramas fara…"

Sansa de a intelege ce s-a intamplat cu rugaciunile noastre, in trecut, reprezinta primul pas spre vindecare.

Cand noi cream sentimente despre lucrurile pe care alegem sa le experimentam in lume, in sfera posibilitatilor de creatie, noi plasam o imagine a sentimentului, o cantitate de energie, suficienta pentru a permite manifestarea unei noi posibilitati. Universul ne ofera exact ceea ce sugera imaginea.

Atunci cand nu vrem ceva – aceasta fiind o emotie bazata pe frica – frica noastra alimenteaza, de fapt, manifestarea a ceea ce sustinem ca nu dorim.

De aceea, alegerile noastre trebuie facute in mod constient si responsabil, sa ne concentram, mai degraba, asupra experientelor pozitive pe care le alegem, decat sa ne pregatim pentru lucrurile negative pe care nu le dorim. Creatia ne aduce consecinta a ce simtim, manifestand imaginea pe care am creat-o.

Secretul pierdut al tehnicii rugaciunii consta in a schimba perspectiva asupra vietii, simtind ca "miracolul" s-a petrecut deja si ca rugaciunile noastre au fost implinite. Deci, atunci cand cerem ceva, noi recunoastem ca nu avem acel lucru. Continuand sa cerem, nu facem nimic altceva decat sa oferim putere lucrurilor care nu se vor intampla. Calea de legatura dintre om si fortele acestei lumi incepe in inimile noastre.

Asa ca, rugaciunea ar trebuie inceputa cu sentimentul de recunostinta pentru tot ceea ce este si tot ceea ce a fost, pentru ca asa a fost sa fie pana acum.

Apoi, cu sentimentul iubirii sa ta imaginezi prin gand, cu emotie, traind deja visul tau. De aici mai departe, rugaciunea trebuie sa devina una de multumire, pentru sansa de a putea alege care creatie vrem s-o experimentam. Prin multumirile noastre, noi cinstim toate altemativele posibile si le aducem in aceasta lume pe cele pe care le alegem.

In plus, iubirea noastra pentru noua situatie, ii da acesteia forta de a se naste. Odata ce am creat in minte imaginea dorintei noastre si am trait in inima sentimentul ca dorinta s-a implinit, lucrul respectiv a fost deja obtinut! Cu toate ca intentia rugaciunii noastre se poate sa nu fi fost asimilata in intregime, la nivelul simturilor, noi trebuie sa consideram ca acest lucru s-a intamplat. Secretul acestei tehnici de rugaciune consta in a constientiza ca, atunci cand simtim, efectul sentimentelor noastre s-a manifestat undeva, intr-un anume plan al existentei noastre. Rugaciunea noastra vine, in acest caz, dintr-o perspectiva foarte diferita. In loc sa cerem indeplinirea rugaciunii noastre, noi recunoastem rolul nostru activ in creatie si multumim pentru ceea ce suntem siguri ca am creat. Chiar daca vedem, sau nu, rezultate imediate, multumirile noastre recunosc faptul ca, undeva in creatie, rugaciunea noastra s-a indeplinit deja. Acum, rugaciunea noastra devine o rugaciune afirmativa de multumire, care ne alimenteaza ceatia, permitandu-i sa atinga maximum de potential.

 

Gregg Braden

Valid XHTML 1.0 Transitional! Valid CSS 3!